Skip to content
De regionale wespenbestrijders helpen u snel en graag

Hoe ziet een wespennest er uit en wat moet ik ermee doen?

Wij zijn niet de enigen die warmer weer verwelkomen – wespen ook –  Lees hoe u een wespennest kunt herkennen en wat u eraan kunt laten doen.

Wanneer de wespen koningin uit de winterslaap komt, is het haar doel om een ​​geschikte plek te vinden om een nieuw nest te bouwen. Favoriete locaties zijn woningen, schuren, garage’s en gaten in de grond, het kiezen van de plek is het begin van mogelijke problemen voor huiseigenaren. Omdat mannelijke wespen de winter niet overleven, werkt de koningin in het begin alleen.

Wespennest In Schuur

Neem vandaag nog contact met ons op om een wespennest te verwijderen

Wie is uw  regionale wespenbestrijder?

yeet

Bellen met  uw regionale wespenbestrijder?

Wespennest Op Zolder
Wespennest In De Grond
Last Van Wespen
Wespennest Verwijderen
Wespennest In Het Gras

Wespennest

Als je onlangs een aantal wespen in een bepaald gebied hebt opgemerkt, is de kans groot dat er ergens in de buurt een nest is.

Wespen zijn, in tegenstelling tot bijen, een zeer onwelkome aanblik in elk huis of tuin en staan ​​bekend als agressiever dan hun honing makende ‘vrienden’. Ze kunnen meerdere keren steken en zullen hun nest verdedigen tegen alles wat als verstoring wordt beschouwd.

Normaal gesproken is het aanvallen van mensen geen gebruikelijke activiteit voor een wesp, maar wanneer het nest overvol raakt en de temperatuur stijgt, kunnen ze extreem gestrest worden en zullen ze met weinig provocatie steken.

In de herfst kunnen ze nog agressiever zijn. Na de zomer, als de wespen hun levenswerk hebben voltooid, besteden ze al hun tijd aan het vergisten van fruit en worden ze dronken. Verveling en dronken zijn is een giftige combinatie voor de wesp en ze zullen alles in de buurt aanvallen, zelfs als dat hun eigen leven in gevaar brengt.

Hoe vind je het nest?

Wespen bouwen hun nest vaak in bomen, in de grond, op de randen van daken en in schuren of garages. Als je bijzonder veel pech hebt, kan het nest in je huis zijn. Soms kan er zelfs een nest zitten in een slaapkamer die niet veel gebruikt word.

Het is noodzakelijk dat u het nest zo snel mogelijk vind om steken bij uzelf en anderen te garanderen. Om dit te doen, moet je tijd besteden aan het observeren van de vluchtpatronen van de wespen. Je zou moeten beginnen te merken dat ze vanaf één locatie komen en gaan. Volg de wespen als ze terug vliegen, zo zou je het nest moeten kunnen ontdekken.

Als je het gevoel hebt dat je het niet veilig kunt benaderen – en we raden je sterk aan het ook niet te doen, bel dan een wespenbestrijder die het nest kan bestrijden en eventueel kan verwijderen. Als je weet dat jij of iemand in de buurt een allergie heeft voor bijen- of wespensteken, overweeg dan niet eens om het nest te naderen. Bel of mail dan onmiddellijk een wespenbestrijder en blijf binnen.

  • Het gemiddelde wespennest is rond met een ietwat spitse bodem, ongeveer zo groot als een voetbal, en heeft vrij gladde “papierachtige” wanden met een enkele grote opening.

Zelf een wespennest verwijderen kan erg gevaarlijk zijn. Dit is met name het geval als het nest zich ergens bevindt waar u apparatuur van hoog niveau nodig heeft.

Als je een wespennest hebt ontdekt en je wilt je opties voor verwijdering of bestrijding bespreken, bel dan ongediertebestrijders.nl voor regionale bestrijder 085-4001020 of stuur een mail op onze contact pagina

U heeft last van wespen

U belt de wespenbestrijder en maakt een afspraak

Bestrijder komt naar u toe

Bestrijder bestrijdt uw wespennest

Advies van de wespenbestrijder

Vraag en antwoord over wespennesten

Hoe kom ik van mijn wespennest af?

De snelste manier is om ons te bellen (Bel: 0854001020), soms is de regionale wespenbestrijder er dan al de zelfde dag.

Zelf een wespennest verwijderen of laten doen?

Wij raden altijd aan om een wespennest te laten verwijderen door een officiële wespenbestrijder, die heeft de kennis en de spullen.

Moeten oude wespennesten die zijn bestreden weggehaald worden?

Niet alle wespennesten kunnen weggehaald worden, maar een wespennest wat zichtbaar is en geen activiteit meer heeft kan weg gehaald worden.

Kan een wespennest mijn woning beschadigen?

Ja, dat kan. Ze kunnen bijvoorbeeld isolatie verwijderen om ruimte  voor het nest te creëren. Ook zijn de wespen soms te horen en daardoor angst veroorzaken.

Sterft een wespennest in de winter?

In de herfst sterven alle wespen, met uitzondering van de toekomstige koninginnen die over winteren en komen in de lente te voorschijn om een nieuw nest ergens te bouwen.

Moet ik me zorgen maken over een wespennest?

Dat ligt er natuurlijk aan waar het wespennest zit, laten bestrijden is altijd veiliger ook omdat wespennesten best heel groot kunnen worden.

Zijn wespennesten moeilijk te bestrijden?

De regionale bestrijder heeft de juiste kleding, materialen en middelen om een wespennest te bestrijden hierdoor kan het er makkelijk uit zien.

Zijn er meer vraag en antwoorden over wespennesten?

Ja we hebben meer vraag en antwoorden….ga naar onze pagina meer vragen over wespennesten

Werkzaam In Heel Nederland

Werkzaam in heel Nederland met regionale wespenbestrijders

Waarom wespenbestrijders.nl

Snelle service (meestal word u binnen 24 uur geholpen)

Klantvriendelijkheid, doel en servicegericht.

Juiste prijs, kwaliteit en resultaat verhouding.

Alle aangesloten wespenbestrijders zijn gecertificeerd.

Milieu-bewust zodat de natuurlijke leefomgeving zo min mogelijk schade onder vindt.

Voor particulieren, zorginstellingen en bedrijven

Neem contact met ons op

Wij zijn 7 dagen per week tussen 7:00 en 23:00 uur telefonisch bereikbaar.

U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.


    Van welk ander ongedierte heeft u last?

    Last van ander ongedierte en hulp nodig kijk dan ook eens op  www.meldingongedierte.nl

    Back To Top