Skip to content
De regionale wespenbestrijders helpen u snel en graag

Wespen

Wanneer u een wespennest ontdekt, in of om uw huis of bedrijf, is het advies om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen om het wespennest onschadelijk te laten maken. Ongedierte melding beschikt over de juiste regionale bestrijders die de middelen en expertise hebben om een wespennest te bestrijden. Wij maken een wespennest onschadelijk en als het kan verwijderen we het nest. Dit gebeurt veilig en snel..

Maak nooit een wespeningang dicht. De wespen zoeken dan een andere weg en in het ergste geval kan dat ook binnenshuis zijn. 

Er zijn ongeveer 50.000 verschillende soorten wespen. De meest bekende soorten zijn: de hoornaar, graafwesp, houtwesp en natuurlijk de limonadewesp. In Nederland komen veel wespen voor en in 2017 is de Aziatische hoornaar hier voor het eerst gezien. Deze monsterwesp is ongeveer twee keer zo groot als een normale wesp, hij kan vervelend steken en is gek op honingbijen.

We verwachten deze zomer veel wespen en wespennesten aan te treffen. De oorzaak daarvan zijn onder andere de zachte winters van de afgelopen jaren. In het najaar, sterft de nestbevolking. Jonge koninginnen vliegen uit en overwinteren op beschutte plaatsen. In het voorjaar bouwen zij ieder afzonderlijk hun nest. Door de eerder genoemde zachte winters overleven meer koninginnen en maken hun nieuwe nest op vlieringen, zolders, achter spouwmuren en  onder dakpannen Ook in holle bomen of oude muizengaten kunnen ze hun nest bouwen. Nesten worden elk jaar opnieuw gebouwd en worden slechts één jaar bewoond.

Wespen - Wespenbestrijders.nl
Wesp Buiten

Risico’s en gezondheid

Een wespensteek veroorzaakt bij de mens direct een rode, jeukende zwelling op de plaats van de steek. Wanneer een wesp in de neus, mond, tong of hals steekt, dan kan de reactie heftig zijn en kan een zwelling problemen veroorzaken tijdens ademhalen. Sommige mensen zijn echter in meer of mindere mate allergisch voor wespensteken. De huid kan dan flink opzwellen en er kunnen reacties op andere plaatsen van het lichaam ontstaan, zoals het opzwellen van de oogleden en de lippen. Bij een ernstige allergie kan er een levensbedreigende situatie ontstaan.

Wanneer een van de volgende situaties op u of op een ander van toepassing is, is het belangrijk dat u contact opneemt met uw huisarts of dienstdoende arts.
Bent u gestoken in de mond, tong, neus, keel, of hals en na de steek ontstaan zwellingen op plaatsen waar u niet gestoken bent en u  krijgt last van jeuk op andere plaatsen op het lichaam? Krijgt u een rode huiduitslag, koorts of er zijn andere verschijnselen waarover u zich zorgen maakt? Bel uw arts.

Waarom wespenbestrijders.nl

Snelle service (meestal word u binnen 24 uur geholpen)

Klantvriendelijkheid, doel en servicegericht.

Juiste prijs, kwaliteit en resultaat verhouding.

Alle aangesloten wespenbestrijders zijn gecertificeerd.

Milieu-bewust zodat de natuurlijke leefomgeving zo min mogelijk schade onder vindt.

Voor particulieren, zorginstellingen en bedrijven

Wespennest Verwijderen Bel Melding Ongedierte

Overlast door wespen

Wespenoverlast op plaatsen waar zoetigheden genuttigd worden is van een hele andere orde. Verjagen heeft weinig zin. De enige manier om overlast te verminderen is door het plaatsen van wespenvangers met een speciale wespenvloeistof. Deze worden op plaatsen neergezet waar geen overlast is te verwachten bijvoorbeeld op het dak van een schuur of ze worden gehangen in een boom. U zult hiermee niet alle wespen kwijtraken, maar de overlast zal verminderen. Als wespen zich bedreigd voelen kunnen ze steken, wat pijn kan veroorzaken. Wespen hebben een angel zonder weerhaakjes. Hierdoor kan één enkele wesp wel 10 keer steken. Bijen, omdat die wel een angel met weerhaak hebben, maar één keer. Tijdens de steek spuit een wesp een beetje gif in zijn slachtoffer. Dit gif lokt andere wespen omdat het lokstoffen bevat. Wespen steken vooral in het najaar als er minder stuifmeel of nectar voor ze te vinden is.

Neem vandaag nog contact met ons voor een wespenbestrijding

Wie is uw  regionale wespenbestrijder?

yeet

Bellen met  uw regionale wespenbestrijder?

U heeft last van wespen

U belt de wespenbestrijder en maakt een afspraak

Bestrijder komt naar u toe

Bestrijder bestrijdt uw wespennest

Advies van de wespenbestrijder

Wesp Wespenbestrijders.nl
Wespen Op Camping
Wespen Op Terras
Wespen Bestrijden In Heel Nederland Door Melding Ongedierte

Bestrijden van wespennesten

Een wespennest verwijderen kan op 2 verschillende manieren:

  • Wespennesten kunnen bespoten worden. Dit dient bij voorkeur in de avondschemering te gebeuren.
    Alle wespen bevinden zich dan in het nest.
  • De andere methode is het bespuiten van nestingangen met poeder. Voordeel van deze toepassing is dat het overdag kan plaatsvinden. Met deze methode raken de in- en uitvliegende wespen het poeder en wanneer zij het nest betreden, zullen zij met dit poeder het nest uitroeien.

Bestrijders van melding ongedierte werken volgens de geldende Nederlandse en Europese regelgeving en is zowel EVM als VCA-VOL gecertificeerd. De aangesloten bestrijders werken altijd met respect voor natuur en omgeving. De vakkennis en de klantvriendelijkheid word door bestaande klanten geroemd.

De hoornaar Vespa crabro

Hoornaars zijn geel-zwart met bruin. De koningin van deze grootste inheemse wespensoort kan 3,5 cm lang worden, de werksters worden slechts 2-2,5 cm lang. Hun lichaam bestaat uit twee segmenten die duidelijk te onderscheiden zijn. Het gedeelte tussen het eerste en twee segment is sterk ingesnoerd en daardoor heel smal. Hier komt ook het begrip ‘wespentaille’ vandaan. Het achterste gedeelte van de kop en het eerste segment zijn roodbruin tot donkerbruin van kleur, terwijl het tweede segment (het achterlijfje) de opvallende zwart-gele tekening heeft die kenmerkend is voor wespen. Een hoornaar heeft twee grote, langwerpige facetogen en bovenop zijn kop nog drie bij-ogen.

Zodra de eerste nachtvorst invalt, sterven de hoornaars in het nest. Alleen de jonge koninginnen overleven. Hoornaars bouwen hun nesten het liefst in holle bomen, evenals in vogelnestkastjes, op zolder en in houten schuren. Bovengronds en op niet-vochtige plaatsen. Deze wespensoort is zowel overdag als ‘s nachts actief. Naarmate de temperatuur toeneemt, worden de wespen actiever. Ze leven vooral van de jacht en jagen op insecten. Vooral op vliegen, soms ook op honingbijen, rupsen en spinnen. Deze dieren worden doodgestoken en leeggezogen.  Hoornaars likken ook graag boomsappen op en eten van zoete vruchten. Hoornaars vliegen van april tot in november rond.

Wilt u een filmpje zien over hoe een hoornaar zijn nest maakt?

Kosten van wespenbestrijding

Mensen denken vaak dat het bestrijden van een wespennest veel kosten met zich mee brengt. Dit valt mee en door de bestrijder wordt het op een veilige manier opgelost. Let ook eens op de kosten, omstandigheden en moeite die het kost om zelf het nest te bestrijden. Onderschat nooit een bestrijding van een wespennest. Neem contact met ons op dan bestrijden de regionale bestrijders spoedig het wespennest.

Wespen Bestrijding Door Melding Ongedierte

Neem contact met ons op

Wij zijn 7 dagen per week tussen 7:00 en 23:00 uur telefonisch bereikbaar.

U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.


    Van welk ander ongedierte heeft u last?

    Hulp nodig met het bestrijden van ander ongedierte kijk dan ook eens op www.meldingongedierte.nl

    Back To Top