Skip to content
De regionale wespenbestrijders helpen u snel en graag

Wespennest in de grond

Stel op een lekkere warme dag loop je op blote voeten door de tuin. En op het allerlaatste moment kun je voorkomen dat je in een wespennest stapt. Let daarna op dat uw kinderen of huisdieren niet toevallig in de buurt van het wespennest gaan lopen en al helemaal niet gaan rennen. Een wespennest in de grond kan zelfs gevaarlijker zijn dan een wespennest op een andere plaats, dit komt door de trillingen van het lopen. Hierdoor wordt de wesp gewaarschuwd voor gevaar en zal u gaan aanvallen.

Ondergrondse wespennesten kunnen worden gebouwd door andere graafwespen en gewone wespen. In de volksmond worden ze vaak ‘grondwespen’ genoemd. Je kunt nesten vinden onder heggen, in het gras, struiken en bomen of in oude muizengaten of mollengangen. De graafwesp kan zelfs tussen de stenen zitten van bijvoorbeeld het oprij pad. Op deze plaatsen vindt de koningin voldoende beschutting voor de bouw van een nest wat tevens betekent dat het wespenvolk een betere overlevingskans heeft.

Wespennest In De Grond

Neem vandaag nog contact met ons op voor een wespen bestrijding

Wie is uw  regionale wespenbestrijder?

yeet

Bellen met  uw regionale wespenbestrijder?

U heeft last van wespen

U belt de wespenbestrijder en maakt een afspraak

Bestrijder komt naar u toe

Bestrijder bestrijdt uw wespennest

Advies van de wespenbestrijder

Wat zijn grondwespen?

De naam verraadt eigenlijk al wat grondwespen precies zijn. In tegenstelling tot andere wespen, nestelen grondwespen zich in de grond. Wat in eerste instantie als een kanttekening klinkt, is in werkelijkheid allesbehalve grappig, want een grondwespennest in de grond betekent altijd dat er bijvoorbeeld per ongeluk kinderen in kunnen stappen.

Een wespennest in de grond kan goed in de grond worden verstopt. Vaak ontdekken mensen het nest pas als het te laat is, bijvoorbeeld als ze erop gaan staan ​​of als de kinderbal in een struikje belandt met wespen in de grond.

Wij kunnen veilig en snel de grondwespen bestrijden. Bel met de regionale wespenbestrijder. (Bel: 085-400 1020)

Wat zijn graafwespen?

Er zijn talloze soorten graafwespen. Graafwespen leven altijd solitair. Het mannetje is er niet, het stierf kort na het paren.

Elk type graafwesp jaagt slechts op één soort insect. Het vrouwtje vangt bijvoorbeeld alleen mieren, maar het kunnen ook gewoon kevers zijn of alleen bladluizen. Het verdooft de prooi met één steek en brengt de vangst naar het nest. Daar creëert ze een voorraad voor haar larven. Ze voedt zich met nectar en honingdauw. Als de jonge dieren volwassen zijn, schakelen ze over op een vegetarisch dieet.

Graafwespen bouwen hun nest graag in zandgronden. Je ziet dan een uitstulping of een gat in een uitgeworpen hoop zand, dit is de nestingang. Het nest is 20 tot 30 cm diep en bestaat uit verschillende broedkamers. In elke kamer moet een larve worden gevoerd.

Waarom wespenbestrijders.nl

Snelle service (meestal word u binnen 24 uur geholpen)

Klantvriendelijkheid, doel en servicegericht.

Juiste prijs, kwaliteit en resultaat verhouding.

Alle aangesloten wespenbestrijders zijn gecertificeerd.

Milieu-bewust zodat de natuurlijke leefomgeving zo min mogelijk schade onder vindt.

Voor particulieren, zorginstellingen en bedrijven

Neem contact met ons op

Wij zijn 7 dagen per week tussen 7:00 en 23:00 uur telefonisch bereikbaar.

U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.


    Van welk ander ongedierte heeft u last?

    Ook voor elk ander ongedierte probleem zijn wij er nieuwsgierig ga naar de website www.meldingongedierte.nl

    Back To Top